Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Γλυκάνισος
Ref: IPΧ23

Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα

Μακεδονία - Θεσσαλονίκη - Πυλαία
Μεγ. Αλεξάνδρου 46

Τηλέφωνο : 2310302882
facebook

Τιμή : € 25 - € 45
Ανοιχτό : Όλο το χρόνο, καθημ., μεσημ.- βράδυ

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

14 / 20

Εστιατόριο αναφοράς στην ψαροφαγία της Θεσσαλονίκης, ο «Γλυκάνισος» παραμένει φαβορί της πόλης ποντάροντας με συνέπεια στην εξαιρετική πρώτη ύλη, που καταφθάνει καθημερινά από τα συνεργαζόμενα καΐκια στη Χαλκιδική. Με αυτά για βάση, ο σεφ Δημήτρης Αγόρατζης συνθέτει πιάτα που δίνουν μοντέρνο αέρα στην ελληνική παράδοση, ενώ μαστόρικα ψησίματα και αέρινα τηγάνια υπογράφουν μια εστιατορική εμπειρία όπου η πρώτη ύλη αποτελεί ισχυρό χαρτί.

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή

Ο «Γλυκάνισος», το εστιατόριο της Πυλαίας, που τάραξε τα νερά της εστιατορικής Θεσσαλονίκης πριν από δώδεκα χρόνια, εξακολουθεί να διατηρεί σταθερή τη θέση του ανάμεσα στα κορυφαία καλοφαγικά ψαροφαγικά spots της πόληςκαι να βραβεύεται (βραβείο Top Notch, στα πλαίσια των Χρυσών Σκούφων 2020), και με διαδρομή που το έχει εδραιώσει στην λίστα των φαβορί για ντόπιους και μη, ποντάρει με συνέπεια στην εξαιρετική πρώτη ύλη, που καταφθάνει καθημερινά από τα συνεργαζόμενα καΐκια της Χαλκιδικής. Στο μετόπισθεν της λιτής και μοντέρνας σάλας, αλλά και της αεράτης του βεράντας, το in house ιχθυοπωλείο του εστιατορίου είναι η αφετηρία για το θαλασσινό πανόραμα που φέρνει στα τραπέζια ο σεφ Δημήτρης Αγόρατζης, που κινείται με άνεση ανάμεσα σε κορυφαία κλασικά του μαγαζιού όπως το ανάλαφρο και ντελικάτο αγιορείτικο ή το χριστόψαρο με σάλτσα βουτύρου αλλά και σε μοντέρνες προτάσεις όπως το σεβίτσε με ντομάτα, ξίδι από μάνγκο και τσιπς πατάτας ή θαλασσινές pasta με στρατιές φανατικών όπως τα λινγκουίνι με γαρίδες σε μπισκ. Φέτος πλάι στην πειραγμένη λευκαδίτικη ριγανάδα με γαύρο μαρινάτο και χαρουπόψωμο, λίγη ακόμη δόση από Ιόνιο έρχεται να φέρει στο τραπέζι το κερκυραϊκό μπουρδέτο, φτιαγμένο με τα πιο ταιριαστά από την ψαριά της ημέρας, ενώ η μπραντάδα μπακαλιάρου και ο κολιός τυλιγμένος σε αμπελόφυλλα προσθέτουν ταμπεραμέντο στο καλοκαιρινό μενού. Όσο για το καλοπίνειν, πάνω από 150 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, συνθέτουν τη λίστα των κρασιών στην κάβα του όμορφου ειδικά διαμορφωμένου wine bar του μαγαζιού, ενώ η εκλεκτική συλλογή αποσταγμάτων έχει εμπλουτιστεί με το νέο, μονοποικιλιακό τσίπουρο Ευφορικόν, από διαλεχτά σταφύλια Τυρνάβου, φτιαγμένο ειδικά από την ομάδα του «Γλυκάνισου» για να ταιριάζει γάντι με την καλοφαγική τους πρόταση.


Δώσε τη δική σου αξιολόγηση

Ποιότητα Φαγητού : Σέρβις : Περιβάλλον :