- Alpha Guide
-
Εστιατόρια
- Κυκλάδες
- Τήνος
- Μαραθιά
Ελληνική Νεοαστική Κουζίνα
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2020
Βραβεία Top Notch 2020
Κυκλάδες - Τήνος - Χώρα
Άγ. Φωκάς
Τηλέφωνο
: 22830/23249
facebook
Τιμή
: € 20 - € 40
Ανοιχτό
: Όλο τον χρόνο, καθημερινά, μεσημέρι - βράδυ
Η αξιολόγηση του Alpha Guide
14,5 / 20
Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, σερβίρει σε κομψό deck πάνω στο κύμα, με θέα τον απέραντο ορίζοντα και την χώρα της Τήνου, αλλά και σε δροσερή αυλή. Μαέστρος του τηγανιού, ο σεφ Στέφανος Μαραγκός προτείνει πιάτα από την τηνιακή και την ευρύτερη κυκλαδίτικη παράδοση, όπως τα ντελικάτα Φαλαταδιανά ρεβίθια στη γάστρα, ενώ highlight αποτελούν τα ψάρια που ωριμάζει ο ιδιοκτήτης Μαρίνος Σουράνης με εξαιρετική επιμέλεια και γνώση, αλλά και το δικό του αβγοτάραχο από επιλεγμένα ψάρια. Σέρβις υψηλού επιπέδου.
Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή
Πέρα από βραβευμένη (με διάκριση Top Notch στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων 2020) για τις γεύσεις και την ποιότητά της, η «Μαραθιά» απογειώνεται σε μοναδική εμπειρία αν τη βιώσεις στο σύνολό της, με διαμονή σε ένα από τα φροντισμένα της διαμερίσματα με το ζεν περιβάλλον σε απόσταση αναπνοής από την αμμουδερή παραλία με τα sun beds. Το σύνολο αποπνέει γνήσια κυκλαδίτικη φιλοξενία. Η αρχή γίνεται με τον θρυλικό πρωινό μπουφέ μετά την πρώτη βουτιά. Η κουζίνα της «Μαραθιάς» εξελίσσεται, ενώ εστιάζει πάντα στη ζωντανή πρώτη ύλη και την άψογη τεχνική από τον σεφ Στέφανο Μαραγκό, τις φρέσκες και «καθαρές» γεύσεις και μαζί στα must-taste ψαρικά «ωρίμανσης», ειδικότητα του μάστορα των θαλασσινών και πατρόν Μαρίνου Σουράνη, μαζί με τα καπνιστά και τα λιαστά. Εδώ απολαμβάνουμε εξίσου ένα ολόφρεσκο τηγανητό μπαρμπούνι ή μια πεντανόστιμη ψαρόσουπα με ένα γιουβέτσι στήρας ή έναν διαφορετικό ροφό στη σχάρα με κρίταμο και ψητά ντοματάκια, σιτεμένο στο ειδικό ωριμαντήριο. Στο λαχταριστό μενού και ο λιόκαφτος κολιός πάνω σε φαλαταδιανά φασόλια, και η παλαμίδα ταρτάρ με κροκέτα ξερής κάππαρης και πικάντικη μαγιονέζα, πιάτα που δίνουν το στίγμα της κουζίνας. Το τρόλεϊ τυριών της «Μαραθιάς» επίσης δεν το βρίσκουμε αλλού: με 8 τοπικά τυριά, ορισμένα δικής τους επεξεργασίας και ωρίμανσης, όπως το τηνιακό καρίκι, που χτυπάει στα ίσα το ροκφόρ, ή το ωριμασμένο επί 80 ημέρες κατσικίσιο. Πίσω από την ιδέα ο έμπειρος ενορχηστρωτής του εστιατορίου Ευριπίδης Αποστολίδης, ο ίδιος που επιμελήθηκε και την ξεχωριστή λίστα κρασιών: 50 ετικέτες, με επιλογές που σαρώνουν τον ελληνικό αμπελώνα κι εκπροσώπηση όλων των τηνιακών οινοποιείων.
-
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις από τους χρήστες
-
Ποιότητα Φαγητού
-
Σέρβις
-
Περιβάλλον