Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Avli
Ref: AIK18

Ελληνική μοντέρνα κουζίνα

Χρυσοί Σκούφοι 2019

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2019

Ρέθυμνο και περίχωρα - Ρέθυμνο
Ξανθουδίδου 22 & Ραδαμάνθυος
Παλιά Πόλη
Τηλέφωνο : 28310/58250
Site: www.avli.gr
facebook

Τιμή : € 30 - €40
Ανοιχτό : Μαρ-Nοεμ. μόνο βράδυ

  • Σερβίρονται τοπικές σπεσιαλιτέ
  • Εξαιρετική λίστα κρασιών
  • Σερβίρει και έξω
  • Γοητευτικό περιβάλλον
  • Δέχεται πιστωτικές κάρτες

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

14 / 20

Στεγασμένη εδώ και 30 χρόνια σ’ ένα βενετσιάνικο αρχοντικό του 1600, μέσα στα σοκάκια της παλιάς πόλης, η «Avli» είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια του Ρεθύμνου χάρη στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα της, βασισμένη στην Κρήτη, με παραδοσιακά υλικά, έντονες γευστικές μνήμες και σύγχρονους τρόπους προσέγγισης. Από τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα, το χταπόδι ρεβιθάδα με σπανάκι και τζίντζερ, το αβγό ποσέ με στάκα, απάκι και καπνιστή γραβιέρα, το γιουβαρλάκι ψαρόσουπα και το καλιτσούνι με τυριά και χόρτα.

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή

Με την ισχυρή πεποίθηση πως η ανακάλυψη ενός τόπου γίνεται πιο βαθιά και ουσιαστική όταν περνά από τα γαστρονομικά του μονοπάτια, η «Αυλή» εξακολουθεί εδώ και 30 χρόνια να αναζητά και να προτείνει εδέσματα από την πλούσια και ανεξάντλητη γαστρονομική παράδοση της Κρήτης, την οποία διαφυλάττει και εκσυγχρονίζει. Πυρήνα της, όπως και του αδελφού ξενοδοχείου «Avli Lounge Apartments», αποτελεί ένα πανέμορφο αρχοντικό του 1600 στην καρδιά της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου, με ατμοσφαιρικές θολωτές αίθουσες και μια από τις μαγευτικότερες αυλές της Ελλάδας. Με ιδιαίτερη έμφαση στις ποιοτικές πρώτες ύλες, όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τα γαλακτομικά προϊόντα από μικρούς ντόπιους παραγωγούς και τα φρέσκα ψαρικά, κρεατικά και λαχανικά από βιολογικές καλλιέργειες, ένα γεύμα στην «Αυλή» αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία που θα σας αποζημιώσει με κάθε μπουκιά. Εδώ το κουνέλι σερβίρεται σε δύο μέρη, από τη μία στιφάδο με τον παραδοσιακό τρόπο μαζί με χωριάτικο πουρέ πατάτας και από την άλλη τυλιγμένο σε μπόλια και ψημένο σε μαντέμι τσιγαριαστό, τα γιουρβαλάκια πλάθονται με φρέσκο ψάρι και συνοδεύονται με μια λεπτή αγιογαληνιώτικη ψαρόσουπα, ενώ το απάκι αποκτά ένα εξαίσιο twist με βιολογικό πετιμέζι και πουρέ αχλαδιού και οι χοχλιοί κάνουν παρέα με τον ιδιαίτερο ξυνόχοντρο - τραχανά.


Η αξιολόγηση των χρηστών 1 Αξιολογήσεις

  • Ποιότητα Φαγητού
  • Σέρβις
  • Περιβάλλον

Δώσε τη δική σου αξιολόγηση

Ποιότητα Φαγητού : Σέρβις : Περιβάλλον :
Σας ευχαριστούμε για την αξιολόγησή σας.
Το σχόλιό σας βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου και θα δημοσιευτεί σύντομα.
    • Ποιότητα Φαγητού
    • Σέρβις
    • Περιβάλλον
    • Σχόλια

Οι αξιολογήσεις των χρηστών αναλυτικά

  • Alexandra V 15/08/2017
    • Ποιότητα Φαγητού
    • Σέρβις
    • Περιβάλλον
    • Σχόλια

      Υπέροχο φαγητό , μεγάλες μερίδες, εξαιρετικό και γρηγορο σερβις