Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Σελήνη
Ref: DKF20

Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα

Χρυσοί Σκούφοι 2020

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2020

Κυκλάδες - Σαντορίνη - Φηρά
Ξεν. Katikies Garden
Παλαιά Καθολική Μονή
Τηλέφωνο : 2286022249
facebook

Τιμή : € 70 - € 90
Ανοιχτό : Μάιος - Οκτώβριος, καθημερινά, μεσημέρι, βράδυ

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

15 / 20

Με έδρα ένα εξαιρετικό χώρο στα Φηρά στο παλαιό Καθολικό Μοναστήρι, η Σελήνη εμβληματικό όνομα για την εστίαση του νησιού, υπηρετεί με συνέπεια τα τοπικά προϊόντα και την ελληνική κουζίνα. Σύγχρονη ελληνική κουζίνα που στηρίζεται σε πιάτα με πρωτότυπη σύλληψη, φινέτσα και αρμονία γεύσεων από τον Χάρη Νικολούζο.
Δοκιμάστε: Μπακαλιάρο Αιγαίου με σάλτσα αγκινάρας Ιερουσαλήμ, αρνί κλέφτικο.

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή

Εστιατόριο αναφοράς όχι μόνο για τη γαστρονομική εξέλιξη της Σαντορίνης αλλά και για την ανάδειξη της ελληνικότητας στο fine dining στερέωμα της χώρας, η ιστορική «Σελήνη» γιορτάζει τα 35 χρόνια της απλώνοντας την ξεχωριστή της ελεγκάντσα σε νέα έδρα. Με μαέστρο πάντα τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη, έχει μεταφερθεί στο ιστορικό κτίριο του παλιού καθολικού μοναστηριού στα Φηρά, όπου συνεχίζει να εντοπίζει τη δυναμική της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης, επαναδιατυπώνοντας παλιές συνταγές με δημιουργικό τρόπο. Στη φετινή της ενσάρκωση θα φέρει στο επίκεντρο πιάτα-φαβορί της μακράς πορείας της, ανασκευασμένα από το άγγιγμα του νέου της σεφ Χάρη Νικολούζου. Έτσι η κακαβιά με παγωτό χέλι και παγωτό σαφράν (πιάτο του 1998), το ορτύκι με το αβγό του σε πουρέ κρεμμυδιού (του 1987) ή ο μπακαλιάρος Αιγαίου με σάλτσα τοπιναμπούρ και ντόπιο φύκι (του 2013) θα υπογραμμίσουν τη διαχρονική ικανότητα του εστιατορίου να είναι πάντα επίκαιρο. Συνεχίζονται επίσης δύο από τις δημοφιλέστερες δραστηριότητες της «Σελήνης», από την μία τα μαθήματα οινογνωσίας και μαγειρικής με κρασιά και πιάτα του εστιατορίου ενώ παράλληλα τα πιάτα του μενού degustation (6 πιάτα) είναι διαθέσιμα και στο la carte μενού.


Δώσε τη δική σου αξιολόγηση

Ποιότητα Φαγητού : Σέρβις : Περιβάλλον :