Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Selene
Ref: IPF21

Σύγχρονη κουζίνα

Χρυσοί Σκούφοι 2022

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021

Κυκλάδες - Σαντορίνη - Φηρά
Ξεν. Katikies Garden
Ξεν. Katikies Garden
Τηλέφωνο : 2286022249
facebook

Τιμή : € 70 - € 120
Ανοιχτό : Απρίλιος - Νοέμβριος, καθημερινά, μεσημέρι, βράδυ

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

15,5 / 20

Με έδρα έναν σαγηνευτικό χώρο στο παλαιό Καθολικό Μοναστήρι των Φηρών, όπου στοιχεία εξωτικά και μυστικιστικά δημιουργούν ατμόσφαιρα που υπογβάλει, η «Σελήνη», εμβληματικό όνομα για την εστίαση του νησιού, περνά σε νέα εποχή υπό τη δημιουργική εποπτεία του Έκτορα Μποτρίνι, σε εκτέλεση του ταλαντούχου νεαρού σεφ Βασίλη Ρούσσου. Σύγχρονη ελληνική κουζίνα που στηρίζεται σε πιάτα με πρωτότυπη σύλληψη, φινέτσα και αρμονία γεύσεων, αλλά και έννοια για την ανάδειξη τοπικών προϊόντων, μέσα από τεχνικές αιχμής.
Δοκιμάστε: Κρεμμυδόπιτα με κρεμμύδι σε masala & port, φρέσκια τρούφα και κακάο, Παλαμίδα με ταραμά, μάνγκο, σταφίδα, και Αρνάκι γάλακτος με μελιτζάνα, τοματάκι και γιαούρτι.

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή

Η ιστορική «Σελήνη», ένα εστιατόριο αναφοράς όχι μόνο για τη γαστρονομική εξέλιξη της Σαντορίνης αλλά και για την ανάδειξη της ελληνικότητας στο fine dining στερέωμα της χώρας, γιορτάζει τα 36 χρόνια της περνώντας σε μια νέα ολότελα δημιιουργική φάση. Με μαέστρο τον πολυβραβευμένο, μισελενάτο και χρυσοσκουφάτο σεφ Έκτορα Μποτρίνι, η «Σελήνη» ετοιμάζεται να ρίξει νέο φως στον γαστρονομικό χάρτη της χώρας, με μια από τις πιο ηχηρές συνεργασίες των τελευταίων ετών να δίνει τον ρυθμό. Δημοφιλείς σπεσιαλιτέ του σπουδαίου σεφ θα βρουν τη θέση τους στα φετινά μενού, με πιάτα όπως η περίφημη νεραντζοσαλάτα με ξιφία να δίνει εδώ τον γευστικό τόνο ενώ η προχωρημένη εκδοχή του ντοματοκεφτέ αλλά και το μακαρόν φάβας με καπνιστό χέλι και κάππαρη ή η καρμπονάρα με τηνιακή λούζα και σαντορινιά φιστίκια Αιγίνης να πλέκουν τον μίτο μιας συναρπαστικής γαστρονομικής εμπειρίας. Τη μεγάλη ιστορία της «Σελήνης» στις εξαιρετικές προτάσεις κρασιού αναλαμβάνει να συνεχίσει φετος ο master of wine Γιάννης Καρακάσης, που έχει σχεδιάσει μια εξαιρετική wine list, wine pairings αλλά και ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα wine tastings.


Δώσε τη δική σου αξιολόγηση

Ποιότητα Φαγητού : Σέρβις : Περιβάλλον :