Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Marea Sea Spirit
Ref: DGΧ23

Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα

Βραβεία Top Notch 2022

Μακεδονία - Θεσσαλονίκη - Διαγώνιος - Ναυαρίνο
Στρ. Καλλάρη και Λώρη Μαργαρίτη 13

Τηλέφωνο : 2310257696
facebook

Τιμή : € 35 - € 65
Ανοιχτό : Όλο το χρόνο, μεσ. -βράδυ

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

14,5 / 20

Σύγχρονη, αεράτη σάλα με αστική πολυτέλεια όπου κυριαρχεί το μάρμαρο, μεγάλο μπαρ και τραπέζια στο άνετο πεζοδρόμιο. Ποικιλία ψαριών και θαλασσινών από το συνεργαζόμενο ψαράδικο σκάφος στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, με όποιο ψήσιμο προτιμάτε. Η κουζίνα προτείνει μια σειρά από σύνθετα πιάτα με βάση το ψάρι στο ύφος της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, καθώς και πολλούς μεζέδες. Προσεγμένη λίστα κρασιών και καλή συλλογή από τσίπουρα και ούζα.

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή

Το «Marea» ταυτισμένο με τη θαλασσινή κομψότητα και προικισμένο πια με έναν πεζόδρομο – στολίδι να του χαρίζει την περαντζάδα του, μεγαλώνει κάθε χρόνο και πιο όμορφα, με την αεράτη, ηλιόλουστη σάλα του αλλά και το κομψό σαλόνι του εξωτερικού χώρου να γίνονται πεδίο δράσης εκλεκτής ψαροφαγίας για όλες τις περιστάσεις. Ιδανικό meeting point για πάσεις φύσεως ραντεβού στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, αλλά και αγαπημένο στέκι των καλοφαγάδων Θεσσαλονικέων, που βρίσκουν δύο βήματα από τον Λευκό Πύργο τη νέα εκδοχή της παλιάς αστικής αβρότητας, το «Marea» φέρνει το «Sea Spirit» του ονόματος του στο πιάτο, μέσα από τις ντελικάτες δημιουργίες του ταλαντούχου νεαρού σεφ Ηλία Χαλάλ, που εκφράζει τη γευστική του ταυτότητα μέσα από την ολιστική διαχείριση της εκλεκτής πρώτης ύλης. Πέρα από τα διαλεχτά θαλασσινά, που πρωταγωνιστούν σε πιάτα – αστέρια, όπως το κριθαρότο με καραβιδοουρές και χειροποιήτο κριθαράκι, τα μεγάλα ψάρια που φτάνουν καθημερινά από συνεργαζόμενα καΐκια της Χαλκιδικής, σερβίρονται εδώ με όλους τους τρόπους από ψαρόσουπα ή αχνιστό μέχρι στο φούρνο, ψητό ή φρικασέ, με το σεβίτσε και το καρπάτσιο να αποτελούν ωμοφαγικά φαβορί, όπως το εξαιρετικό μυλοκόπι σεβίτσε με μάνγκο και ροδάκινο. Η καλοφαγική εμπειρία ολοκληρώνει η πολύ προσεγμένη κάβα αλλά και η μεγάλη λίστα αποσταγμάτων ενώ από την λίστα των επιδορπίων δεν λείπει το φημισμένο αρμενονβίλ, ότι πρέπει να ατόφιο σαλονικιώτικο φινάλε.


Δώσε τη δική σου αξιολόγηση

Ποιότητα Φαγητού : Σέρβις : Περιβάλλον :