- Alpha Guide
-
Εστιατόρια
- Δωδεκάνησα
- Κως
- Cuvée
Σύγχρονη κουζίνα
Βραβεία Top Notch 2022
Δωδεκάνησα - Κως - Λάμπη
Ξεν. «Aqua Blu Boutique Hotel + Spa»
Τηλέφωνο
: 22420/22440
facebook
Τιμή
: € 55 - € 70
Ανοιχτό
: Μέσα Απρ.-τέλη Οκτ., βρ.
Η αξιολόγηση του Alpha Guide
14,5 / 20
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια του νησιού, με κομψή σάλα και ρομαντική βεράντα ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Η κουζίνα, με σεφ τον Κώστα Δασκαλάκη, και υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου σεφ Παύλου Κυριάκη, έχει σύγχρονο πρόσημο με χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ σαν το ταρτάρ γαρίδας με σορμπέ ντομάτας και φράουλα, και την κρέμα λαγόχορτου με μανιτάρια, αμύγδαλα και καλοκαιρινή τρούφα.
Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή
Tο εστιατόριο «Cuvée» του κοσμοπολίτικου «Aqua Blu Boutique Hotel & Spa», μέλος των Small Luxury Hotels of the World, στην Κω επιστρέφει με ακόμα πιο δυναμικό τρόπο, με τις γεύσεις της Ελλάδας και τα τοπικά υλικά του νησιού πάντα στο επίκεντρο. Πάνω στην παραλία της Λάμπης, σε έναν χώρο αισθαντικής πολυτέλειας, με αφαιρετικές κι εξωτικές πινελιές που συμπληρώνουν ιδανικά το μοντέρνο μεσογειακό σκηνικό, ο βραβευμένος σεφ Παύλος Κυριάκης, με προϋπηρεσία σε χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της χώρας και τριάστερα του εξωτερικού, διατηρώντας για 5η συνεχή χρονιά το consulting του εστιατορίου, φέρνει φέτος στην κουζίνα του τον σεφ Σπύρο Τζιλή , αναθέτοντας του την υλοποίηση πιάτων που παντρεύουν παραδοσιακές συνταγές και άριστες πρώτες ύλες, με σύγχρονες τεχνικές, μοντέρνα μαγειρική αντίληψη και υψηλού επιπέδου γαστρονομική αισθητική. Με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας να λάμπει πάνω στα πιάτα της, η κουζίνα του «Cuvée» αναδιατυπώνει την γαστρονομική παράδοση των Δωδεκανήσων, χρησιμοποιώντας την ευρυματικότητα και την τόλμη ως βασικό συντακτικό της και αρθρώνοντας συναρπαστικές γευστικές προτάσεις όπως το γκασπάτσιο με παγωτό από ελληνικά τυριά και burrata ή η αστακομακαρονάδα με χειροποίητη μαύρη ταλιατέλα και φρέσκια κολοχτύπα,σε σάλα που συνδυάζει ιδιοσυγκρασιακή ιδιαιτερότητα και θερμή οικειότητα