Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Το Μανιτάρι
Ref: IPF20

Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021

Μακεδονία - Θεσσαλονίκη - Καλαμαριά - Νέα Κρήνη - Αρετσού
Θ. Σοφούλη 57
Sofouli Center
Τηλέφωνο : 2310/415289
facebook

Τιμή : € 18 - € 22
Ανοιχτό : Όλο τον χρόνο, καθ., μεσ. - βρ. (τον Αύγουστο καλέστε για επιβεβαίωση)

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

14 / 20

Κομψό εστιατόριο που «κρύβεται» στον δεύτερο όροφο του Sofouli Center, με σύμβουλο τον βραβευμένο σεφ Δημήτρη Παμπόρη. Ενδιαφέροντα πιάτα σύγχρονου προσανατολισμού με σαφείς αναφορές στην ελληνική γευστική παράδοση.
Δοκιμάστε: τραβηχτή πίτα Μάνης με δροσερή κρέμα σπανακόπιτας/

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή

Το urban chic «Μανιτάρι» που «κρύβεται» στον δεύτερο όροφο του Sofouli Center, που φέτος έχει ενισχυθεί από μια δροσερή βεράντα πρασινισμένη από δενδρώδη φυτά, βότανα και μυρωδικά, συνδυάζει αρμονικά το θερμό και οικείο εστιατορικό του στιλ με μοντέρνο αέρα, που αποπνέει σικάτο casualness με τα άνετα τραπέζια μοναστηριακού τύπου και τους αναπαυτικούς καναπέδες, συνεχίζοντας το δρόμο του στην comfort πλευρά της κομψής δημιουργικής κουζίνας με έντονο το ελληνικό στοιχείο, όπως αναδεικνύεται σε κάθε μενού που επιμελείται για το καλοφαγικό στέκι της οδού Σοφούλη ο πολυβραβευμένος σεφ Δημήτρης Παμπόρης. Στην κουζίνα, ο head chef Λεωνίδας Πατσιούκας προικίζει με το λεπτό του άγγιγμα πιάτα όπως το λαβράκι σοτέ σε φρικασέ λαχανίδας με πουρέ μαϊντανόριζας και σάλτσα κακαβιάς ή ο μπακαλιάρος Αιγαίου σε κρούστα φουντουκιού με βουβαλίσιο κουσκουσάκι και μύδια τουρσί, που δίνουν μοντέρνες στροφές στην επανεφεύρεση αγαπημένων κλασικών ενώ απολαυστικές pasta όπως τα cavatappi με κκκινιστή μοσχαρίσια ουρά, ποικιλία μανιταριών και αφρό γραβιέρας Νάξου ή το γιουβετσάκι μαγειρεμένο με ψητό αρνάκι, κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, πορτσίνι και ανθότυρο φέρνουν στην επιφάνεια τη βαθιά comfort νοστιμάδα της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης, παράλληλα με την κοσμοπολίτικη αύρα που απονέουν τα φρέσκια ραβιόλια γεμιστά με burrata, κρέμα από κανθαρέλες, βούτυρο τρούφας και γκουαντσιάλε.


Δώσε τη δική σου αξιολόγηση

Ποιότητα Φαγητού : Σέρβις : Περιβάλλον :