Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Το Μανιτάρι
Ref: DGF18

Ελληνική μοντέρνα κουζίνα

Χρυσοί Σκούφοι 2019

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2019

Θεσσαλονίκη - Καλαμαριά - Νέα Κρήνη - Αρετσού
Θ. Σοφούλη 57
Sofouli Center
Τηλέφωνο : 2310/415289
Site: www.to-manitari.gr
facebook

Τιμή : € 18 - €22
Ανοιχτό : Όλο τον χρόνο, καθημερινά, μεσημέρι-βράδυ (τον Αύγουστο καλέστε για επιβεβαίωση)

  • Σερβίρει και έξω
  • Κλιματισμός
  • Δέχεται πιστωτικές κάρτες

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

14 / 20

Κομψό εστιατόριο που «κρύβεται» στον δεύτερο όροφο του Sofouli Center. Ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Παμπόρης δημιουργεί σύγχρονα και ενδιαφέροντα πιάτα με σαφείς αναφορές στην ελληνική γευστική παράδοση. Δοκιμάστε: τραβηχτή πίτα Μάνης με δροσερή κρέμα σπανακόπιτας και μελωμένα μοσχαρίσια μάγουλα στη γάστρα με πουρέ από ριγανάτες πατάτες φούρνου.

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή

«Κρυμμένο» στο εμπορικό κέντρο Sofouli στην Καλαμαριά, το καλό εστιατόριο «Το Μανιτάρι» συνταιριάζει την κομψή ατμόσφαιρα με τις μοντέρνες γεύσεις του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ Δημήτρη Παμπόρη. Διαμορφωμένο σε urban chic ύφος, με τα γήινα και ανοιχτά χρώματα να κυριαρχούν, μαζί με τα πρωτότυπα φωτιστικά, τα άνετα τραπέζια μοναστηριακού τύπου, τις ζεστές γωνιές και τους αναπαυτικούς καναπέδες, «Το Μανιτάρι» εκφράζει το ιδιαίτερο μεράκι του ιδιοκτήτη του Γιάννη Ζιάγκα για την ελληνική κουζίνα και ανεβάζει τον πήχη του dining στη Θεσσαλονίκη. Ξεκινήστε το γεύμα σας με κάποια από τις πρωτότυπες σαλάτες, όπως εκείνη του καταστήματος με λιασμένα σύκα, μανιτάρια στο φούρνο και σάλτσα από λευκό μπαλσάμικο, ή η σαλάτα με βιολογικό κινόα σε στιλ ταμπουλέ, με ψητό χαλούμι, σπαράγγια, λιαστή ντομάτα και βινεγκρέτ δυόσμου. Η τραβηχτή πίτα Μάνης με καπνιστό τυρί Μετσόβου και λούτζα Τήνου, το ταλαγάνι Μεσσηνίας με πουρέ σύκου και πραλίνα φουντουκιού όπως και οι κροκέτες από παλαιωμένη γραβιέρα με διάφορα παντζάρια και κρέμα πορτοκάλι και οι λουκουμάδες από κατσικίσιο τυρί με φρέσκο δυόσμο και κρέμα από συκομαίδα είναι κάποια από τα ιδιαίτερα ορεκτικά που εκφράζουν τη μοντέρνα ελληνική διάθεση του σεφ, η οποία γίνεται αισθητή και στα κυρίως πιάτα. Ξεχωρίζουν τα μοσχαρίσια μάγουλα στη γάστρα με πουρέ από πατάτε φούρνου και ψητά σπαράγγια, ο φρέσκος μπακαλιάρος του Αιγαίου με κρούστα από φουντούκι, κουσκουσάκι βουβαλίσιο με μύδια τούρσι και πικάντικη μουστάρδα. Αλλά και για τους λάτρεις των ριζότι και των ζυμαρικών υπάρχουν μοναδικές δημιουργικές επιλογές όπως το ριζότο «λαχανοντολμάς» με βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης και αυγολέμονο με ζωμό από λάχανο και περγαμόντο αλλά και τα φρέσκα σιουφιχτά μακαρόνια με κοτόπουλο, σπαράγγια, κατίκι Δομοκού και κρέμα λιαστής ντομάτας. Όταν καλοκαιριάζει, «Το Μανιτάρι» βγαίνει έξω, στην κομψή του βεράντα με την ωραία θέα.


Η αξιολόγηση των χρηστών

  • Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις από τους χρήστες

Δώσε τη δική σου αξιολόγηση

Ποιότητα Φαγητού : Σέρβις : Περιβάλλον :
Σας ευχαριστούμε για την αξιολόγησή σας.
Το σχόλιό σας βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου και θα δημοσιευτεί σύντομα.
    • Ποιότητα Φαγητού
    • Σέρβις
    • Περιβάλλον
    • Σχόλια