Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Το Μανιτάρι

Ελληνική κλασική κουζίνα

Θεσσαλονίκη - Καλαμαριά - Νέα Κρήνη - Αρετσού
Θ. Σοφούλη 57
Sofouli Center
Τηλέφωνο : 2310/415289
Site: www.to-manitari.gr/
facebook

Τιμή : € 18 - €22
Ανοιχτό : Όλο τον χρόνο, καθημερινά, μεσημέρι-βράδυ (τον Αύγουστο καλέστε για επιβεβαίωση)

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

14 / 20

Στο δεύτερο όροφο του Sofouli Center, με κομψή αστική αύρα στη σάλα και τη βεράντα, το «Μανιτάρι» παρουσιάζει μια ιδιαίτερα καλοφτιαγμένη κουζίνα, σε επιμέλεια του βραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη. Η γευστική πρόταση εμπνέεται από την παράδοση, αντιμετωπίζοντάς τη με δημιουργική διάθεση. Μοσχάρι με μεταξωτό πουρέ μελιτζάνας, μελωμένα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ από πατάτες φούρνου και σπαράγγια, νοστιμότατη πίτα με τραβηχτή ζύμη Μάνης και πολύ καλή μπουγάτσα με σοκολατούχο γάλα. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή

«Κρυμμένο» στο εμπορικό κέντρο Sofouli στην Καλαμαριά, το καλό εστιατόριο «Το Μανιτάρι» συνταιριάζει την κομψή ατμόσφαιρα με τις μοντέρνες γεύσεις του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ Δημήτρη Παμπόρη. Διαμορφωμένο σε urban chic ύφος, με τα γήινα και ανοιχτά χρώματα να κυριαρχούν, μαζί με τα πρωτότυπα φωτιστικά, τα άνετα τραπέζια μοναστηριακού τύπου, τις ζεστές γωνιές και τους αναπαυτικούς καναπέδες, «Το Μανιτάρι» εκφράζει το ιδιαίτερο μεράκι του ιδιοκτήτη του Γιάννη Ζιάγκα για την ελληνική κουζίνα και ανεβάζει τον πήχη του dining στη Θεσσαλονίκη. Ξεκινήστε το γεύμα σας με κάποια από τις πρωτότυπες σαλάτες, όπως εκείνη του καταστήματος με λιασμένα σύκα, μανιτάρια στο φούρνο και σάλτσα από λευκό μπαλσάμικο, ή η σαλάτα με βιολογικό κινόα σε στιλ ταμπουλέ, με ψητό χαλούμι, σπαράγγια, λιαστή ντομάτα και βινεγκρέτ δυόσμου. Το αλμυρό γαλακτομπούρεκο με καπνιστό απάκι Κρήτης και κασέρι Σοχού, το ταλαγάνι Μεσσηνίας με πουρέ σύκου και πραλίνα φουντουκιού όπως και κροκέτες από παλαιωμένη γραβιέρα με διάφορα παντζάρια και κρέμα πορτοκάλι είναι κάποια από τα ιδιαίτερα ορεκτικά που εκφράζουν τη μοντέρνα ελληνική διάθεση του σεφ, η οποία γίνεται αισθητή και στα κυρίως πιάτα. Ξεχωρίζουν η σιγοψημένη πανσέτα με πορτοκάλι, μέλι και γλυκάνισο, το φρέσκο λαβράκι με φρικασέ από κέιλ, αλλά και η χοιρινή μπριζόλα 350 γρ., μαριναρισμένη για 24 ώρες σε πετιμέζι και σόγια. Όταν καλοκαιριάζει, «Το Μανιτάρι» βγαίνει έξω, στην κομψή του βεράντα με την ωραία θέα.


Η αξιολόγηση των χρηστών

  • Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις από τους χρήστες

Δώσε τη δική σου αξιολόγηση

Ποιότητα Φαγητού : Σέρβις : Περιβάλλον :
Σας ευχαριστούμε για την αξιολόγησή σας.
Το σχόλιό σας βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου και θα δημοσιευτεί σύντομα.
    • Ποιότητα Φαγητού
    • Σέρβις
    • Περιβάλλον
    • Σχόλια