Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Ferryman
Ref: DGA24

Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Κρήτη - Άγιος Νικόλαος / Ελούντα - Ελούντα

Ακτή, Ελούντα
Τηλέφωνο : 2841041230

Τιμή : € 30 - € 55
Ανοιχτό : Μάι.-Οκτ., καθημ. μεσημ. βράδυ

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

14,5 / 20

Τραπέζια πάνω στο κύμα, με θέα το λιμανάκι και τον κόλπο της Ελούντας κι απέναντι η ανοιχτή κουζίνα του Ferryman, με τις κατσαρόλες να σιγοβράζουν πάνω στις παραστιές και τα φρέσκα κηπευτικά στα καλάθια. Ο Ferryman Άκης Σφυρογιαννάκης επιλέγει εκλεκτά τοπικά υλικά από δικούς του παραγωγούς και η ομάδα της κουζίνας μαγειρεύει γεύσεις ατόφιας παράδοσης της ανατολικής Κρήτης, όπως ο τράγος με ντομάτα και φρέσκα φασολάκια στην παραστιά, το μελωμένο κατσικάκι με χειροποίητες μακαρούνες, το ψάρι ημέρας με άγρια χόρτα στον ξυλόφουρνο. Το γαλακτομπούρεκο ψημένο στον ξυλόφουρνο με παγωμένο κατσικίσιο γιαούρτι θα κλείσει επάξια μια κρητική γευστική πανδαισία.

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide