Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Μαϊάμι
Ref: ATF18

Εστιατοριο για ψάρι

Χρυσοί Σκούφοι 2019

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2019

Θεσσαλονίκη - Καλαμαριά - Νέα Κρήνη - Αρετσού
Θέτιδος 18
Τηλέφωνο : 2310/447996, 6946454487
Site:
facebook

Τιμή : € 20 - €30
Ανοιχτό : Όλο τον χρόνο , καθημερινά , μεσημέρι- βράδυ

  • Αξιοσημείωτη λίστα κρασιών
  • Σερβίρει και έξω
  • Ιδιαίτερη θέα
  • Πάρκινγκ
  • Δέχεται πιστωτικές κάρτες

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

13,5 / 20

Παραδοσιακό εστιατόριο ψαριού με 76 χρόνια ιστορία. Ευχάριστο περιβάλλον με θαλασσινή θέα πάνω στο κύμα στην παραλία της Καλαμαριάς. Εκτός από το κλασικό ψάρι στη σχάρα ή στο τηγάνι, ο κατάλογος προτείνει ορεκτικά σύγχρονης αντίληψης αλλά και pasta με θαλασσινό πρόσημο.

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή

Με μακρά ιστορία που κρατά από το 1945, στέκι διαχρονικό για τους λάτρεις του ψαριού και πάντα ψηλά στις προτιμήσεις του πολιτικού και του καλλιτεχνικού κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το «Μαϊάμι» ανανεώνει διαρκώς το προφίλ του. Στα χέρια πλέον των αδερφών Ντίνας και Γωγώς Τέρτση και του εξαδέρφου τους Δημήτρη Μαμάη, τρίτη γενιά της οικογένειας Μαμάη, ένα νέο κεφάλαιο έχει ανοίξει για το «Μαϊάμι» που ανακαινίστηκε ριζικά με σεβασμό στην ιστορία του, την μοναδικότητα της τοποθεσίας του ακριβώς πάνω στη θάλασσα αλλά και τη μοντέρνα γαστρονομική αντίληψη. Έτσι, η φετινή συνεργασία με τον ταλαντούχο Θεσσαλονικιό σεφ Ανδρέα Κλαυδιανό, έχει προικίσει το μενού του εστιατορίου με δημιουργικές θαλασσινές προτάσεις όπως το ταρτάρ τόνου με σος teriyaki, τα φιλετάκια σολομού που μαρινάρονται σε τζίντζερ, λέμονγκρας και άνηθο και σερβίρονται με βινεγκρέτ από φρούτα του πάθους αλλά και η εντυπωσιακή φρέσκια τσιπούρα σε μια άκρως πρωτότυπη εκδοχή καθώς γεμίζεται με μυρωδικά και τηγανίζεται ολόκληρη. Από τον χειροποίητο μαρινάτο γαύρο με αυγοτάραχο Τρικαλινού και τον κρεμώδη λευκό ταραμά με αβγά χελιδονόψαρου μέχρι τους φρεσκοτηγανισμένους λουκουμάδες μπακαλιάρου και το τραχανότο με γαρίδες και ζωμό από οστρακοειδή, τα signature και πάντα ενδιαφέροντα πιάτα του «Μαϊάμι» παραμένουν ασφαλώς στον κατάλογο, μαζί με πολλές ακόμα προτάσεις σε ψάρι και θαλασσινά, με ιδιαίτερη έμφαση στις εκλεκτές πρώτες ύλες που επιλέγονται καθημερινά από την ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας. Το ιδιαίτερα προσεγμένο ντεκόρ στις δύο αίθουσες και στην καλοκαιρινή προκυμαία, η δυναμική wine list με επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, και βέβαια το ζεστό και φιλικό σέρβις συμπληρώνουν αρμονικά την ξεχωριστή «Maiami Experience» που επιφυλάσσει το εστιατόριο στους παλιούς και τους νέους επισκέπτες του, ξεχωρίζοντας εδώ και 75 χρόνια στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης.


Η αξιολόγηση των χρηστών

  • Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις από τους χρήστες

Δώσε τη δική σου αξιολόγηση

Ποιότητα Φαγητού : Σέρβις : Περιβάλλον :
Σας ευχαριστούμε για την αξιολόγησή σας.
Το σχόλιό σας βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου και θα δημοσιευτεί σύντομα.
    • Ποιότητα Φαγητού
    • Σέρβις
    • Περιβάλλον
    • Σχόλια