Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Κυρίμαι

Ελληνική κλασική κουζίνα

Λακωνική Μάνη - Γερολιμένας
Ξεν. «Κυρίμαι»
Τηλέφωνο : 27330/54288
Site:
facebook

Τιμή : € 30 - €43
Ανοιχτό : Όλο χρόνο, καθημερινά, βράδυ+μεσημέρι (Ιανουάριο -Φεβρουάριο κλειστά)

  • Σερβίρει και έξω
  • Ιδιαίτερη θέα
  • Κλιματισμός
  • Πάρκινγκ
  • Δέχεται πιστωτικές κάρτες

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

14 / 20

Με θέα στο πέλαγος και στο βράχο που στεφανώνει τον Γερολιμένα, το εστιατόριο του «Κυρίμαι» είναι ο κατεξοχήν γαστρονομικός προορισμός της Μάνης. Με απόλυτη προσήλωση στις τοπικές πρώτες ύλες και στη μανιάτικη παράδοση, κάνει μια πρόταση που αξίζει από μόνη της την επίσκεψη. Σύγχρονη οπτική αλλά και προσήλωση στις γευστικές μνήμες του τόπου. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018.

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή

Το εστιατόριο του βραβευμένου ιστορικού ξενοδοχείου στο Γερολιμένα έχει ταυτιστεί με την νέα εποχή της μανιάτικης κουζίνας, την οποία και υπηρετεί επιτυχημένα τα τελευταία χρόνια φτάνοντας στο Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το 2018. Το καλοκαίρι στήνει τα καλοστρωμενα τραπέζια του σε ένα όμορφο ντεκ δίπλα στη θάλασσα και με θέα στον εμβληματικό βράχο του Κάβο Γκρόσο, ενώ η ατμοσφαιρική σάλα του αποπνέει το ιδιαίτερο άρωμα ιστορίας που χαρακτηρίζει όλο το ξενοδοχείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα ξεχωριστό πετρόχτιστο αρχοντικό σύμπλεγμα του 1870. Η ομάδα της κουζίνας υπό την καθοδήγηση και τη γνώση της Γωγώς Νικολοπούλου αναδεικνύει με έμπνευση τις άγνωστες πτυχές της μανιάτικης κουζίνας και τα ιδιαίτερα υλικά του προικισμένου αυτού τόπου. Από το μενού δεν θα μπορούσε να λείπει το λαβράκι φιλέτο πάνω σε ζεστές φέτες σύγκλινου με βλίτα και φέτα από προζυμένιο ψωμί, ένα πιάτο σήμα κατατεθέν του «Κυρίμαι». Το κριθαράκι με γαρίδες Γυθείου και αβγοτάραχο «Τρικαλινός» και το φρέσκο λακωνικό ψάρι σερβιρισμένο με ελαφρύ μπριαμάκι είναι δύο ακόμη ξεχωριστές θαλασσινές γεύσεις. Για τους κρεατοφάγους, το ντόπιο κατσικάκι Αρεόπολης στην κατσαρόλα με χειροποίητα ζυμαρικά (γκόγκες) και ξεροσφέλι είναι must. Στις σαλάτες ξεχωρίζει η σαλάτα με σιτάρι, φρέσκα φρούτα εποχής, φιστίκι Αιγίνης και μελάσα ροδιού, ενώ το δείπνο κλείνει αρμονικά με μια δροσερή κρέμα από φρεσκοστυμμένα λεμόνια με καραμελωμένα φύλλα δυόσμου και λάιμ.


Η αξιολόγηση των χρηστών 2 Αξιολογήσεις

  • Ποιότητα Φαγητού
  • Σέρβις
  • Περιβάλλον

Δώσε τη δική σου αξιολόγηση

Ποιότητα Φαγητού : Σέρβις : Περιβάλλον :
Σας ευχαριστούμε για την αξιολόγησή σας.
Το σχόλιό σας βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου και θα δημοσιευτεί σύντομα.
    • Ποιότητα Φαγητού
    • Σέρβις
    • Περιβάλλον
    • Σχόλια

Οι αξιολογήσεις των χρηστών αναλυτικά

  • Alex K 11/09/2016
    • Ποιότητα Φαγητού
    • Σέρβις
    • Περιβάλλον
    • Σχόλια

      εξαιρετικό φαγητό στο καλύτερο σημείο της Μάνης

  • Γιαννης Αργυριου 05/08/2015
    • Ποιότητα Φαγητού
    • Σέρβις
    • Περιβάλλον
    • Σχόλια

      Teleio