Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Brizola
Ref: ATF18

Εστιατόριο για κρέας

Θεσσαλονίκη - Γιαννιτσών
Νικ.Μάντζαρου 18 & Κώττα Ρούλια 2, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο : 2310532800
Site: www.brizola.gr
facebook

Τιμή : € 28 - €40
Ανοιχτό : Μεσ.-βράδυ. Kλειστό Κυριακή βράδυ και Δευτέρα

  • Σερβίρει και έξω
  • Υποδομή για Α.Μ.Ε.Α.
  • Δέχεται πιστωτικές κάρτες

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

13,5 / 20

Εστιατόριο κρέατος από τον έμπειρο Γιώργο Κώστογλου με dry aged premium προτάσεις. Αξιοσημείωτη διακόσμηση από τον εικαστικό Λάζαρο Πάντο και τους αρχιτέκτονες Γιώργο Γαβαλά και Γιάννη Μαυρίκη.

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο «Brizola» συντονίζει τις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης με τη μοντέρνα όψη της κρεατοφαγίας. Μια παλιά ξυλαποθήκη, με μεταβιομηχανικό, υποβλητικό ύφος μετατράπηκε από το πολύ γνωστό αρχιτεκτονικό δίδυμο Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης και τον εικαστικό Λάζαρο Πάντο σε έναν χώρο με ιδιαίτερη προσωπικότητα και μεσαιωνική αύρα όπου το κρέας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο έμπειρος Γιώργος Κώστογλου φροντίζει κάθε πτυχή της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει η «Brizola», από τις εκλεκτές κοπές κρεάτων που αναπαύονται και σιτεύουν στο ωριμαντήριο του εστιατορίου και τις βιολογικές πρώτες ύλες μέχρι τα σωστά φιλεταρίσματα και ψησίματα αλλά και τις συνοδευτικές γεύσεις του καταλόγου. Από τα πολύ ενδιαφέροντα ορεκτικά ξεχωρίζουν τα Ψίχουλα (αβγό τηγανητό, πατάτα, μοσχαρίσιο λουκάνικο, φρέσκα αρωματικά και ψίχουλα από προζυμένιο ψωμί στο τηγάνι) και τα Μοσχαρίσια Γλυκάδια με μους μανιταριών και απαλή σάλτσα από μοσχολέμονο και μάνγκο, δύο πολύ ιδιαίτερες προτάσεις με φανατικούς πιστούς που δίνουν το στίγμα της κουζίνας. Αξίζει ακόμα να δοκιμάσετε το κανταΐφι γαλλικών τυριών με σουσάμι και κάποια από τις ευφάνταστες σαλάτες όπως αυτή του καταστήματος με φύλλα από baby σπανάκι και εξωτικά αρώματα από ταμάρινθο, τσίλι και λάιμ. Η συνέχεια γράφεται ασφαλώς με τα premium και dry aged κρεατικά της «Brizola» με μια προσεγμένη επιλογή σε εξαιρετικές κοπές που ψήνονται άριστα στον ξυλόφουρνο του εστιατορίου, ενώ δεν λείπουν και άλλες προτάσεις, όπως τα μοσχαρίσια μάγουλα στη γάστρα με καπνιστή μελιτζάνα, τα φιλετίνια από ταλιάτα με ανάλαφρη σος béarnaise και το μπουτάκι κοτόπουλου με πλιγουρότο. Όταν καλοκαιριάζει, η «Brizola» ανεβαίνει στην κρυμμένη ταράτσα της με θέα στις βιομηχανικές στέγες της πόλης.


Η αξιολόγηση των χρηστών

  • Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις από τους χρήστες

Δώσε τη δική σου αξιολόγηση

Ποιότητα Φαγητού : Σέρβις : Περιβάλλον :
Σας ευχαριστούμε για την αξιολόγησή σας.
Το σχόλιό σας βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου και θα δημοσιευτεί σύντομα.
    • Ποιότητα Φαγητού
    • Σέρβις
    • Περιβάλλον
    • Σχόλια