Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Salonica Restaurant & Bar
Ref: DKF21

Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα

Χρυσοί Σκούφοι 2021

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021

Μακεδονία - Θεσσαλονίκη - Φάληρο
Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2
Ξεν. «Makedonia Palace»
Τηλέφωνο : 2310897197
facebook

Τιμή : € 37 - € 50
Ανοιχτό : Όλο το χρόνο, καθημερινά, μεσημέρι - βράδυ

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

15 / 20

Στο ντιζαϊνάτο και με πανοραμική θέα στη θάλασσα εστιατόριο του «Makedonia Palace», ο πολυβραβευμένος Σωτήρης Ευαγγέλου δημιουργεί μια ελληνική κουζίνα σύγχρονη και αφοπλιστικά νόστιμη.

Δοκιμάστε: κακαβιά από πετρόψαρα και θαλασσινά με δυνατό αγιολί και το σιγομαγειρεμένο κατσικάκι στη γάστρα με ρύζι και σαφράν

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή

Ένα εστιατόριο-προορισμός με την κυριολεκτική έννοια του όρου είναι για τον επισκέπτη της Θεσσαλονίκης το πανέμορφο «Salonica Restaurant & Bar» του πολυτελούς ξενοδοχείου «Makedonia Palace» δεν χρειάζεται συστάσεις. Εξαιρετικά καλόγουστο και με ξεχωριστή μητροπολιτική αύρα, έχει στα ηνία της κουζίνας του τον πολυβραβευμένο σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου και διακρίνεται σταθερά με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και Χρυσό Σκούφο από το αθηνόραμα. Ο Ευαγγέλου έκανε από την πρώτη στιγμή το εστιατόριο σημείο αναφοράς στη γαστρονομική σκηνή της πόλης, προτείνοντας μια κουζίνα που έχει στην καρδιά της τις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες από ολόκληρη την Ελλάδα και ακολουθεί τον κύκλο των εποχών. Το μενού μπορεί να αλλάζει συχνά, αξίζει όμως να δώσετε ιδιαίτερη βάση στην ενότητα με τις σπεσιαλιτέ του «Salonica», που προσφέρουν την ενδεδειγμένη οδό γνωριμίας με την γαστρονομική πρόταση του ταλαντούχου και πολυβραβευμένου σεφ. Η σάλα του εστιατορίου με την ανοικτή κουζίνα χαρίζει πανοραμική θέα στο Θερμαϊκό και τον Όλυμπο από τις μεγάλες τζαμαρίες, ενώ τα καλοκαίρια η δράση μεταφέρεται στο «Salonica Garden» που θυμίζει κομψό κήπο πάνω στη θάλασσα. 


Δώσε τη δική σου αξιολόγηση

Ποιότητα Φαγητού : Σέρβις : Περιβάλλον :