Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Noble Gourmet Restaurant
Ref: VDK19

Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα

Χρυσοί Σκούφοι 2020

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2019

Δωδεκάνησα - Ρόδος - Καλλιθέα

Ξεν. «Elysium Resort & Spa»
Τηλέφωνο : 22410/45700
facebook

Τιμή : € 55 - € 80
Ανοιχτό : Μάιο-Οκτ., καθημερινά (εκτός Δευτέρας), βρ.

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

15 / 20

Πανοραμική θαλασσινή θέα και ευχάριστο περιβάλλον σε συνδυασμό με μουσικά ακούσματα από πιάνο στο γκουρμέ εστιατόριο του πολυτελούς resort. Οι Ροδίτες σεφ Σταμάτης Μισομικές και Γιώργος Τρουμούχης πειραματίζονται με βάση τη μαγειρική παράδοση του νησιού, την επικαιροποιούν με επιτυχία και την παρουσιάζουν με σύγχρονες τεχνικές. Εξαιρετικά τα επιδόρπια και η παρουσίαση των πιάτων.

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή

Σε ένα πολύ ρομαντικό περιβάλλον στο ξενοδοχείο «Elysium Resort & Spa», το εστιατόριο «Noble» που έβαλε την παραδοσιακή κουζίνα της Ρόδου σε τροχιά fine dining, συνεχίζει δυναμικά να εξελίσσει την τοπική γαστρονομία . Με τους Ροδίτες σεφ Σταμάτη Μισομικέ και Γιώργο Τρουμούχη (Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και για το 2019) στο τιμόνι, ξεχασμένες συνταγές που μαγείρευαν οι γιαγιάδες του νησιού μετατρέπονται σε αξέχαστες δημιουργίες, που φτάνουν στο τραπέζι εντυπωσιακά σερβιρισμένες, κρατώντας όμως την ουσία της παραδοσιακής γεύσης. Τα έξι διαφορετικά menu degustation εμπνευσμένα από εποχιακές πρώτες ύλες και την ποικιλία της τοπικής κουζίνας περιλαμβάνουν από πέντε έως είκοσι δύο αυθεντικά ροδίτικα πιάτα που το καθένα αφηγείται από μια διαφορετική ιστορία ξεχασμένης καθημερινότητας : πιτιές, παραδοσιακά πιταρούδια με μανιτάρια, ντομάτα και ροδοσταμιά, πισπιλί με με ρίζες λαχανικών, χρένος, ρόδι, και φύκια. Τα περισσότερα πιάτα ολοκληρώνονται στο τραπέζι με τη χρήση «εργαλείων» που ποικίλουν από το υγρό άζωτο μέχρι το γουδί και από το καυτό αλάτι μέσα σε πετσέτα μέχρι την «ξεροχύμιση», μια τοπική τεχνική με κρεμμύδια και καυτό ελαιόλαδο,προσθέτοντας πόντους στην γαστρονομική εμπειρία.


Δώσε τη δική σου αξιολόγηση

Ποιότητα Φαγητού : Σέρβις : Περιβάλλον :