Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Paliria Sea Food Wine
Ref: DKK19

Ψάρι - Θαλασσινά

Κρήτη - Άγιος Νικόλαος / Ελούντα - Ελούντα

Πλάκα
Τηλέφωνο : 2841042120
facebook

Τιμή : € 18 - € 35
Ανοιχτό : 25 Μαρ.-28 Οκτ.,13.00-23.00

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

13,5 / 20

Περίπτερο/κιόσκι με αστική προσέγγιση και αισθητικό ενδιαφέρον μπροστά στην παραλία με θέα τη Σπιναλόγκα αλλά και απλή εσωτερική αίθουσα για τα κρύα βράδια. Η νεαρή σεφ Έμι Μαράντου ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στις απαιτήσεις μιας ποιοτικής κουζίνας με θαλασσινό πρόσημο. Ενυδρείο με αστακούς και στρείδια για τους απαιτητικούς.

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή

Σε έναν από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς της Ελλάδας, με την όψη της Σπιναλόγκας να κυριαρχεί στο κάδρο, οι λιτές γραμμές που επικρατούν σε αυτό το εκλεκτικό στέκι της Πλάκας στην Ελούντα είναι ενδεικτικές του σεβασμού με τον οποίο η ομάδα του «Paliria» διαχειρίζεται την επιβλητική παρουσία του τόπου τόσο στο τοπίο όσο και στο πιάτο. Στημένα πάνω στο κύμα και με θέα που κόβει την ανάσα, τα τραπέζια υποδέχονται πιάτα που υπογραμμίζουν τις δημιουργικές ανησυχίες της νεαρής σεφ Έμυς Μαράντου, η οποία ανασκευάζει την κλασική μορφή της ελληνικής παράδοσης με τολμηρούς συνδυασμούς, όπως το απροσπέραστο απάκι με ψητές γαρίδες. Φρέσκα ψάρια που μοσχοβολούν κρητική θάλασσα μεταμορφώνονται σε προτάσεις εκλεκτής ωμοφαγίας, τις κλασικές αστακομακαρονάδες συναγωνίζεται το βαθιάς νοστιμάδας ριζότο αστακού, εκλεκτά υλικά του βυθού, όπως το καβούρι και τα φύκια, αναδεικνύονται σε πιάτα που φανερώνουν μια μοντέρνα ματιά στη θαλασσινή γαστρονομία ενώ επιδόρπια όπως το cheesecake λεμονιού με χειροποίητη μαρμελάδα λεμόνι ή το αφράτο μιλφέιγ, που αποτελεί παράδοση 15ετίας για το «Paliria», κλείνουν το γεύμα με τρόπο πληθωρικό.


Δώσε τη δική σου αξιολόγηση

Ποιότητα Φαγητού : Σέρβις : Περιβάλλον :