Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Cuvée
Ref: DKK18

Ελληνική μοντέρνα κουζίνα

Χρυσοί Σκούφοι 2019

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2019

Κως - Λάμπη
Ξεν. «Aqua Blu Boutique Hotel + Spa»
Τηλέφωνο : 22420/22440
Site: https://www.aquabluhotel.gr/
facebook

Τιμή : € 38 - €62
Ανοιχτό : Μέσα Απρ.-τέλη Οκτ., βρ.

  • Σερβίρει και έξω
  • Κλιματισμός
  • Πάρκινγκ
  • Δέχεται πιστωτικές κάρτες

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

14 / 20

Σάλα με οικειότητα και χαρακτήρα, που συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο. Σύγχρονες τεχνικές και μοντέρνα μαγειρική, αντίληψη σε ένα μενού που εμπνέεται από τη δωδεκανησιακή γαστρονομική παράδοση. Δοκιμάστε: ταρτάρ ελληνικού τόνου με κρέμα Βαυαρίας, μάγουλα με butterscotch με πετιμέζι, κρέμα αμυγδάλου και πλιγούρι.

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή

Το εστιατόριο «Cuvée» του πολυτελούς ξενοδοχείου «Aqua Blu Boutique Hotel + Spa» πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή γαστρονομική κούρσα υψηλών αξιώσεων στην Κω. Πάνω στην παραλία της Λάμπης, σε έναν χώρο αισθαντικής πολυτέλειας που εμπνέεται από το κομψό γούστο που χαρακτηρίζει το ξενοδοχείο (μέλος των Small Luxury Hotels of the World), ο ταλαντούχος executive chef Μιχάλης Μάρθας και ο βραβευμένος consulting chef Παύλος Κυριάκης παρουσιάζουν μια συναρπαστική εκδοχή της δωδεκανησιακής γαστρονομίας, σύγχρονη τόσο σε ύφος όσο και σε εκτέλεση. Οι γευστικές παραδόσεις της Κω, της Καλύμνου και της Λέρου, άρρηκτα συνδεδεμένες με τα ίδια τα νησιά της Δωδεκανήσου, γίνονται η αφορμή και η έμπνευση για μοντέρνες δημιουργίες υψηλού επιπέδου, σε ένα μενού-εμπειρία. Κάθε πιάτο αποτελεί ένα μοναδικό γαστρονομικό στιγμιότυπο που αποτυπώνει βιωματικές συνήθειες των νησιών μέσα από το ξεχωριστό και δημιουργικό πρίσμα των σεφ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σπινιάλο, δηλαδή η μέθοδος διατήρησης των οστράκων σε θαλασσινό νερό από τους σφουγγαράδες της Καλύμνου, που εμπνέει τη σύγχρονη δημιουργία «Σπινιάλο με φούσκα, αχινό, λουμπουνάρια, πίκλες και πάστα χταποδιού», όπως και το πιάτο «Χοιρινό με πλιγούρι σε καραμελωμένο πετιμέζι και κρέμα αμυγδάλου» που προέρχεται από την Κωακή παράδοση, καθώς το χοιρινό συντηρούνταν σε γλίνα και συνοδευόταν από πλιγούρι. Η «Τρούφα στο φυσικό της περιβάλλον» εμπνέεται από τους εκτενείς μανιταρότοπους που υπήρχαν παλαιότερα στην Κάλυμνο και τη Λέρο, ενώ η «Στήρα σε αμπελόφυλλο» συνοδεύεται με κακαβιά, τη διάσημη ψαρόσουπα των ψαράδων. Ταιριαστά με τη γενικότερη φιλοσοφία του «Cuvée» είναι και τα επιδόρπια, όπως το «Child/dish memories» που αναφέρεται στη συνήθεια των γιαγιάδων της Κω να συνοδεύουν τον ελληνικό καφέ με ταχίνι και κατσικίσιο γάλα, και η «Τρουμούλα» με καταγωγή από την Κάλυμνο, σε μια ιδιαίτερη εκδοχή με μουσταλευριά από ροδόνερο, παγωτό τσουρέκι και κανταΐφι. Οι προτάσεις του sommelier Σταμάτη Μπίλλη από τον ελληνικό και δη τον ντόπιο αμπελώνα προσφέρονται για ένα δυναμικό wine & food pairing.


Η αξιολόγηση των χρηστών

  • Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις από τους χρήστες

Δώσε τη δική σου αξιολόγηση

Ποιότητα Φαγητού : Σέρβις : Περιβάλλον :
Σας ευχαριστούμε για την αξιολόγησή σας.
Το σχόλιό σας βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου και θα δημοσιευτεί σύντομα.
    • Ποιότητα Φαγητού
    • Σέρβις
    • Περιβάλλον
    • Σχόλια