Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Philia
Ref: DAK22

Σύγχρονη κουζίνα

Ανατολικό Αιγαίο - Σάμος - Κοκκάρι


Τηλέφωνο : 6974591469

Τιμή : € 40 - € 55
Ανοιχτό : Πάσχα-Οκτ., καθημερινά βράδυ

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

14 / 20

Ο Βασίλης Αλεξίου μετά το Παρίσι άνοιξε το «Φhilia» στο νησί της καταγωγής του όπου εκτός από σεφ είναι και οινοποιός φτιάχνοντας φυσικούς οίνους ποιότητος από σταφύλια του νησιού τα οποία εξάγει κυρίως στη Γαλλία. Το εστιατόριο είναι κομψό και ατμοσφαιρικό στην πιο όμορφη γωνιά στο Κοκκάρι, και στο χώρο δεσπόζει το δωμάτιο- κλιματιζόμενη κάβα. Χρησιμοποιώντας βιολογικά λαχανικά και φρούτα ο Αλεξίου δημιουργεί μια πρωτότυπη προσωπική κουζίνα με σπεσιαλιτέ σαν το συκώτι αρνιού με μάνγκο, λάσι βασιλικού και μαύρο λεμόνι, το ταρτάρ καρπουζιού με κρέμα βερύκοκου, η το μεταξωτό κατσικάκι με μελιτζάνα και άγριο σκόρδο, ή την πανακότα με φύλλο συκιάς και σορμπέ πεπόνι.

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide