Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Δώδεκα Νησιά

Διεθνής κουζίνα - ψάρι

Ρόδος - Ιξιά
Ξεν. «Rodos Palace»
Τηλέφωνο : 22410/97222
Fax: 22410/25350
Site: www.rodos-palace.gr
facebook

Τιμή : € 35 - €65
Ανοιχτό : Απρ.-Οκτ., καθημερινά, βράδυ (19.30-23.00)

  • Αξιοσημείωτη λίστα κρασιών
  • Σερβίρει και έξω
  • Κλιματισμός
  • Πάρκινγκ
  • Δέχεται πιστωτικές κάρτες
  • Σ.Ε.Τ.Ε.

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

13,5 / 20

H κουζίνα του εστιατορίου παίζει με μεγάλη ευκολία ανάμεσα στη σόγια, τη λιαστή ντομάτα, τις κλασικές γαλλικές σάλτσες, τα αρωματικά βότανα, το προσούτο και το κρασί και αναδεικνύει ακριβά υλικά, όπως ο αστακός, οι γαρίδες και το φιλέτο. Η θέση του, πάνω στο lagoon, μέσα στον ωραιότερο ξενοδοχειακό κήπο του νησιού, είναι ένα συν στη γαστρονομική εμπειρία.

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή

Τα «Δώδεκα Νησιά» αποτελούν την επιτομή της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει το εμβληματικό ξενοδοχείο της Ρόδου «Rodos Palace» στους επισκέπτες του και συνάμα ένα από τα καλύτερα fine dining εστιατόρια στο Νησί των Ιπποτών. Όταν βραδιάζει τα κομψά στρωμένα τραπέζια γίνονται ένα με την πανέμορφη lagoon πισίνα του ξενοδοχείου και γεμίζουν καλοντυμένους θαμώνες, οι οποίοι απολαμβάνουν τις υψηλού επιπέδου προτάσεις του μενού που συνδέουν δημιουργικά την Ελλάδα με τη Μεσόγειο και τον υπόλοιπο κόσμο. Τα ορεκτικά αντικατοπτρίζουν τη μοντέρνα φιλοσοφία της κουζίνας με προτάσεις όπως η «ελληνική σαλάτα» με ντοματίνια, πίκλες αγγουριού, καπαρόμηλα, αφυδατωμένες ελιές Θάσου και αφρό φέτας, η «κρέμα αγκινάρας» με τσιπς πατάτας, ελαιόλαδο με άνηθο και μπισκότο παρμεζάνας και το «καρπάτσιο από παντζάρι» με πέστο από φιστίκι Αιγίνης, σαλάτα από νεαρά λαχανικά και κρέμα από κατίκι Δομοκού. Όσοι αγαπούν τις δημιουργικές θαλασσινές γεύσεις θα επιλέξουν ανάμεσα σε ενδιαφέροντα πιάτα όπως η «κακαβιά με αφρόψαρα», το «λαβράκι μαριναρισμένο» σε χυμό από ιβίσκο με μοσχολέμονο και αέρα από αχινό, το «τηγανιτό καλαμάρι» με λευκό ταραμά και ζελέ λεμονιού, και το «φιλέτο τόνου μαριναρισμένο» με λάιμ και τσίλι, κινόα και πικάντικο ποπ-κορν. Το «φιλέτο πάπιας» με πουρέ καρότου και γλάσο σόγιας με κάρδαμο, το «φιλέτο μόσχου» με πουρέ σελινόριζας, γλυκιά κανθαρέλα και πράσινο μήλο όπως και η «ουρά μόσχου μπρεζέ» με ντομάτα, κόκκινο κρασί και αφράτη κρέμα μανιταριών είναι ορισμένες ακόμα επιλογές που θα ικανοποιήσουν πλήρως τους λάτρεις του κρέατος σε ποιοτικές κοπές. Η υψηλού επιπέδου γαστρονομική εμπειρία στα «Δώδεκα Νησιά» ολοκληρώνεται με τα αντίστοιχα επιδόρπια, όπως η «κρέμα λεμονιού», η «ψημένη κρέμα» και η «σοκολάτα» σε τρεις υφές.


Η αξιολόγηση των χρηστών

  • Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις από τους χρήστες

Δώσε τη δική σου αξιολόγηση

Ποιότητα Φαγητού : Σέρβις : Περιβάλλον :
Σας ευχαριστούμε για την αξιολόγησή σας.
Το σχόλιό σας βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου και θα δημοσιευτεί σύντομα.
    • Ποιότητα Φαγητού
    • Σέρβις
    • Περιβάλλον
    • Σχόλια