Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Μπουκαδούρα

Κλασική ελληνική κουζίνα

Χαλκιδική - Νικήτη
Ακτή Ελιάς
Τηλέφωνο : 6944547239
Fax:
Site:
facebook

Τιμή : € 15 - €30
Ανοιχτό : Όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι καθημερινά, το χειμώνα Παρ.-Κυρ., μεσημέρι-βράδυ

  • Σερβίρονται τοπικές σπεσιαλιτέ
  • Σερβίρει και έξω
  • Κλιματισμός
  • Πάρκινγκ

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

14 / 20

Στην άκρη ενός βράχου πάνω από τη θάλασσα κρέμεται το αγροτόσπιτο που έχει μεταμορφώσει η κ. Γιώτα σε φιλόξενη ταβέρνα. Η ομορφιά του τοπίου προκαλεί γαλήνη και τα πιάτα της εφευρετικής μαγείρισσας επιθυμητή αναστάτωση. Μια αλληλουχία ελληνικών γεύσεων παρελαύνουν κι ερεθίζουν την καρδιά, εκτός από το στομάχι. Από την κατσαρόλα και τα τηγάνια της κ. Γιώτας βγαίνει μια παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με ψυχή και αρώματα – αξίζει να δοκιμάσετε και τα μοναδικά σπιτικά λικέρ της. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή

Η χαρισματική Γιώτα Κουφαδάκη δημιουργεί στη «Μπουκαδούρα» μια παραδοσιακή ελληνική κουζίνα προικισμένη με πραγματικά αυθεντική νοστιμιά. Το σερβίρισμα γίνεται με περιποίηση γεμάτη θέρμη και ο χώρος εκπέμπει μοναδική γοητεία: επάνω στη θάλασσα, στεγάζεται σε ένα αιωνόβιο αγροτόσπιτο με βαριά ξύλινα δοκάρια, λουλουδιασμένη αυλή, λευκά τραπεζομάντιλα και ατέλειωτη θέα στο Αιγαίο, συνθέτοντας σκηνικό αιθέριο και συναρπαστικό. Πριν ακόμα αρχίσουν να προσγειώνονται στο τραπέζι τα κυρίως πιάτα, το τυρί με αρωματικά βότανα και φιστίκι Αιγίνης με συνοδεία από μαρμελάδα σμέουρα και κρασί και η μοσχοβολιστή σαλάτα με τα πολύχρωμα ντοματάκια προφέρουν κιόλας το άρωμα του ελληνικού καλοκαιριού, όπως και οι γλυκύτατοι γεμιστοί κολοκυθοανθοί και τα ντολμαδάκια γιαλαντζί. Ακολουθεί μια ολόκληρη σειρά πιάτων που η αλαφράδα συναγωνίζεται τη βαθιά νοστιμιά και η σωστή τεχνική συναντάει την εμπειρία, όπως τα χόρτα τσιγαριαστά με φέτα, οι σεσκουλοντολμάδες με γαρίδες, μύδια και ρύζι, το χταπόδι σοτέ με κάπαρη, λιαστή ντομάτα, πιπεριές, ελιές και καυτερή πιπεριά, οι γαυροντολμάδες ψητοί τυλιγμένοι με αμπελόφυλλα. Δεν γίνεται να φύγει κανείς από τη «Μπουκαδούρα» χωρίς να γευτεί την τέλεια κατσικομακαρονάδα της και το «ψίμμα», δηλαδή το πασχαλιάτικο κατσικάκι που εδώ το γεμίζουν με ρύζι και μυρωδικά. Το ραβανί στο τέλος του γεύματος μαζί με κάποιο από τα λικέρ που φτιάχνει μόνη της η κυρία Γιώτα και οι φοβερές μαρμελάδες της, επιβεβαιώνουν την ανωτερότητα αυτής της καταπληκτικής ταβέρνας που κρατάει το μετερίζι της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας με άψογο τρόπο.


Η αξιολόγηση των χρηστών

  • Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις από τους χρήστες

Δώσε τη δική σου αξιολόγηση

Ποιότητα Φαγητού : Σέρβις : Περιβάλλον :
Σας ευχαριστούμε για την αξιολόγησή σας.
Το σχόλιό σας βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου και θα δημοσιευτεί σύντομα.
    • Ποιότητα Φαγητού
    • Σέρβις
    • Περιβάλλον
    • Σχόλια