Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Avli
Ref: AIK18

Ελληνική μοντέρνα κουζίνα

Χρυσοί Σκούφοι 2019

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2019

Ρέθυμνο και περίχωρα - Ρέθυμνο
Ξανθουδίδου 22 & Ραδαμάνθυος
Παλιά Πόλη
Τηλέφωνο : 28310/58250
Site: www.avli.gr
facebook

Τιμή : € 30 - €40
Ανοιχτό : Μαρ-Nοεμ. μόνο βράδυ

  • Σερβίρονται τοπικές σπεσιαλιτέ
  • Εξαιρετική λίστα κρασιών
  • Σερβίρει και έξω
  • Γοητευτικό περιβάλλον
  • Δέχεται πιστωτικές κάρτες

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

14 / 20

Στεγασμένη εδώ και 26 χρόνια σ’ ένα βενετσιάνικο αρχοντικό του 1600, μέσα στα σοκάκια της παλιάς πόλης, η «Avli» είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια του Ρεθύμνου χάρη στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα της, αισθητά επηρεασμένη από την Κρήτη και την ευρύτερη Μεσόγειο, με παραδοσιακά υλικά, έντονες γευστικές μνήμες και σύγχρονους τρόπους προσέγγισης. Από τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα, το χταπόδι ρεβιθάδα με σπανάκι και τζίντζερ, το αβγό ποσέ με στάκα, απάκι και καπνιστή γραβιέρα, η ψαρόσουπα και το καλιτσούνι με τυριά και χόρτα.ΒΕΚ 2019

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή

Με την ισχυρή πεποίθηση πως η ανακάλυψη ενός τόπου γίνεται πιο βαθιά και ουσιαστική όταν περνά από τα γαστρονομικά του μονοπάτια, η «Αυλή» εξακολουθεί εδώ και 30 χρόνια να αναζητά και να προτείνει εδέσματα από την πλούσια και ανεξάντλητη γαστρονομική παράδοση της Κρήτης, την οποία διαφυλάττει και εκσυγχρονίζει. Πυρήνα της, όπως και του αδελφού ξενοδοχείου «Avli Lounge Apartments», αποτελεί ένα πανέμορφο αρχοντικό του 1600 στην καρδιά της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου, με ατμοσφαιρικές θολωτές αίθουσες και μια από τις μαγευτικότερες αυλές της Ελλάδας. Με ιδιαίτερη έμφαση στις ποιοτικές πρώτες ύλες, όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τα προϊόντα από μικρούς ορεινούς παραγωγούς και τα φρέσκα ψαρικά, κρεατικά και λαχανικά από βιολογικές καλλιέργειες, ένα γεύμα στην «Αυλή» ξεκινά με κρύα και ζεστά ορεκτικά που περιλαμβάνουν από γαρίδες με λευκό και μαύρο ταραμά και ανθούς κολοκυθιού γεμιστούς με θαλασσινά και φάβα, μέχρι κανταΐφι βιολογικής μελιτζάνας με ξηρούς καρπούς και σταφίδες οργανικής παραγωγής αλλά και πλούσιες σαλάτες εποχής. Εξίσου ενδιαφέρουσες οι προτάσεις σε κυρίως πιάτα, όπως το χειροποίητο ραβιόλι με γέμιση χανιώτικης κρεατότουρτας, η παραλλαγή στον κρητικό μουσακά, το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής φρικασέ με χόρτα εποχής, κρητικά τυριά, σταφύλια και σπαράγγια, το φουριάρικο κατσικάκι μαγειρεμένο με μέλι και θυμάρι και το μοσχαράκι αργοψημένο στους 63ο C σε αρωματικό ζωμό με υφές μελιτζάνας. αλλά και καρπάτσιο ή ταρτάρ από λαυράκι με αμπελόφυλλα. Ξεχωριστά πιάτα περιμένουν και τους μικρούς επισκέπτες του εστιατορίου, ενώ προσφέρονται επίσης δύο ολοκληρωμένες γευστικές προτάσεις 4 και 6 πιάτων, όπως και τρεις επιλογές για αρμονικό ταίριασμα κρασιού και φαγητού.


Η αξιολόγηση των χρηστών 1 Αξιολογήσεις

  • Ποιότητα Φαγητού
  • Σέρβις
  • Περιβάλλον

Δώσε τη δική σου αξιολόγηση

Ποιότητα Φαγητού : Σέρβις : Περιβάλλον :
Σας ευχαριστούμε για την αξιολόγησή σας.
Το σχόλιό σας βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου και θα δημοσιευτεί σύντομα.
    • Ποιότητα Φαγητού
    • Σέρβις
    • Περιβάλλον
    • Σχόλια

Οι αξιολογήσεις των χρηστών αναλυτικά

  • Alexandra V 15/08/2017
    • Ποιότητα Φαγητού
    • Σέρβις
    • Περιβάλλον
    • Σχόλια

      Υπέροχο φαγητό , μεγάλες μερίδες, εξαιρετικό και γρηγορο σερβις