Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα

Καλαματιανός

Ψαροταβέρνα

Θεσσαλονίκη - Σταυρός
2ο χλμ. Σταυρού-Ολυμπιάδος
Μηλιές Σταυρού
Τηλέφωνο : 2397061073
Fax:
Site:
facebook

Τιμή : € 23 - €28
Ανοιχτό : Μάιο - τέλη Σεπτεμβρίου

  • Σερβίρει και έξω
  • Πάρκινγκ
  • Δέχεται πιστωτικές κάρτες

Η αξιολόγηση του Alpha Guide

13,5 / 20

Ευχάριστος και ευπρόσωπος εξωτερικός χώρος δίπλα στη θάλασσα. Κουζίνα με έντονο θαλασσινό άρωμα αλλά και πιάτα με αγιορείτικο πρόσημο βασισμένα σε συνταγές του πατέρα Επιφάνιου. Ο chef Χρήστος Γκρέμος διαχειρίζεται με γνώση τηγάνι και σχάρα και αναδεικνύει την ποιότητα της πρώτης ύλης. Δοκιμάστε ροφό με κρεμμυδόζουμο, χτένια ψητά με σκορδοβούτυρο και μύδια σαγανάκι.

Πως αξιολογεί ο Alpha Guide
Προνομιακή προβολή

Στο πιο προνομιακό σημείο, τις Μηλιές, την ανατολική παραλία του Σταυρού στο Στρυμονικό Κόλπο, μπροστά στη θάλασσα, στο δρόμο για το Άγιο Όρος, το seafood restaurant «Καλαματιανός» αποτελεί την καλύτερη επιλογή για ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά σε μια ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Πρόσφατα ανακαινισμένη σε μοντέρνο ύφος, η δροσερή βεράντα του εστιατορίου στην καρδιά ενός καταπράσινου κήπου πάνω στη θάλασσα, γεμίζει μεσημέρι και βράδυ με παλιούς και νέους επισκέπτες που αγαπάνε τις εκλεκτές θαλασσινές γεύσεις και τα ποιοτικά προϊόντα της περιοχής. Ξεκινήστε το γεύμα σας με ευφάνταστες δροσιστικές σαλάτες, όπως εκείνη με το αυγοτάραχο Μεσολογγίου με αρώματα εσπεριδοειδών, τα κρίματα τουρσί μαζεμένα από τις βραχώδεις ακτές του Στρυμονικού και τη ρόκα-παντζάρι με γόπα και φλοίδες παλαιωμένης γραβιέρας Κρήτης, συνοδεύοντας με πρωτότυπα ορεκτικά που περιλαμβάνουν επιλογές όπως ντοματόριζο γαρίδας σε φωλιά παρμεζάνας και κιουνεφέ με πρόβειο τυρί και σιρόπι πορτοκαλιού. Ξεχωριστό κεφάλαιο του καταλόγου αποτελούν τα αλίπαστα από τα οποία ξεχωρίζουν το φιλέτο καπνιστού βακαλάου Καλλονής σε ροδέλες πορτοκάλι και το φιλέτο σκουμπρί καπνισμένο σε ξύλο οξιάς. Οι πλούσιες θάλασσες της περιοχής εφοδιάζουν καθημερινά τον «Καλαματιανό» με ολόφρεσκο ψάρι, το οποίο θα απολαύσετε ψημένο στην εντέλεια, και φημισμένα θαλασσινά, που ο chef του εστιατορίου, Χρήστος Γκρέμος, αναδεικνύει με φαντασία. Δοκιμάστε μύδια αχνιστά σε θαλασσινό νερό με κρασί και αρωματικά φυτά, χταποδοτηγανιά σε τάρτα φάβας, σαρδέλα ψητή με ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι, καλαμάρι γεμιστό με τυριά, σπόρους γλυκάνισου και λιαστή ντομάτα και χτένια ψητά με σκορδοβούτυρο και καπνιστό αλάτι, επιλέγοντας για συνοδεία ελληνικά κρασιά και αποστάγματα από κάθε περιοχή της Ελλάδας.


Η αξιολόγηση των χρηστών 1 Αξιολογήσεις

  • Ποιότητα Φαγητού
  • Σέρβις
  • Περιβάλλον

Δώσε τη δική σου αξιολόγηση

Ποιότητα Φαγητού : Σέρβις : Περιβάλλον :
Σας ευχαριστούμε για την αξιολόγησή σας.
Το σχόλιό σας βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου και θα δημοσιευτεί σύντομα.
    • Ποιότητα Φαγητού
    • Σέρβις
    • Περιβάλλον
    • Σχόλια

Οι αξιολογήσεις των χρηστών αναλυτικά

  • Magda 08/05/2016
    • Ποιότητα Φαγητού
    • Σέρβις
    • Περιβάλλον
    • Σχόλια

      Ωραίες γεύσεις, φρέσκα υλικά, ευγενικό προσωπικό